Nutriční hodnoty (Dýňová bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 920 kJ / 5 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 81,89 g |
| Tuky | 89,29 g |
| – nasycené | 11,15 g |
| – nenasycené | 68,35 g |
| –– mononenasycené | 46,38 g |
| –– polynenasycené | 21,97 g |
| ––– omega 3 | 5,18 g |
| Vláknina | 40,53 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 3,61 g |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 930,55 g |
| – cukry | 349,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g dýně | Dýně čerstvá | 450 g |
| 3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého nového koření | Nové koření mleté | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletých hřebíčků | Hřebíček | 2.5 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku javorového sirupu ( alebo potrebné množstvo mlieka ) | Sirup javorový | 125 ml |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |