Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zakysaná kapustovka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 673 kJ /
400 kcal
Bílkoviny10,06 g
– z toho živočišné bílkoviny2,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,26 g
Tuky12,48 g
– nasycené7,26 g
– nenasycené4,35 g
–– mononenasycené3,52 g
–– polynenasycené0,84 g
––– omega 30,12 g
Vláknina14,82 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy56,35 g
– cukry12,88 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší hlávka kapusty Kapusta hlávková čerstvá
4 4 větší brambory Brambor zimní 200 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 větší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 lžička 1 lžička drceného kmínu Kmín mletý 5 g
1 lžička 1 lžička majoránky Majoránka sušená 7 g
1 lžička 1 lžička mleté papriky Paprika červená sušená 1 g
100 ml 100 ml zakysané smetany (může být i víc) Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
1 1 vrchovatá lžíce hladké mouky (kdo chce polévku řidší, dá méně) Mouka pšeničná hladká
několik lžic několik lžic oleje (na osmažení cibule) Olej řepkový
1 1 zeleninový bujón Bujón zeleninový
sůl Sůl mořská
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.