Nutriční hodnoty (Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 116 kJ / 2 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 137,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 126,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,71 g |
| Tuky | 150,23 g |
| – nasycené | 74,12 g |
| – nenasycené | 73,43 g |
| –– mononenasycené | 61,79 g |
| –– polynenasycené | 11,64 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 23,67 g |
| Cholesterol | 431 mg |
| Sodík | 2,91 g |
| Sůl | 7,20 g |
| Sacharidy | 61,85 g |
| – cukry | 11,22 g |
| ––– laktóza | 0,12 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hovězí kližky | Hovězí kližka | 600 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny vcelku | Anglická slanina | 100 g |
| 50 g 50 g špeku | Špek | 50 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 7.5 g |
| 1 lžička 1 lžička celého nového koření | Nové koření | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička celého pepře | Pepř černý | 7 g |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 lžička 1 lžička jalovce | Jalovec sušený | 5 g |
| horký vývar | Vývar hovězí | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce másla | Máslo kravské | 15 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |