Nutriční hodnoty (Jehněčí s nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 245 kJ / 2 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 229,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,26 g |
Tuky | 150,88 g |
– nasycené | 52,76 g |
– nenasycené | 85,99 g |
–– mononenasycené | 67,17 g |
–– polynenasycené | 18,82 g |
––– omega 3 | 6,01 g |
Vláknina | 5,75 g |
Cholesterol | 908 mg |
Sodík | 3,63 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 35,55 g |
– cukry | 3,75 g |
––– laktóza | 1,72 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg jehněčího masa (žebírka, kýta) | Jehněčí kýta | 1000 g |
120 g 120 g nivy | Niva 50% t. v s. | 120 g |
1 1 rohlík | Rohlík pšeničný bílý | 43 g |
1 lžíce 1 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu | ||
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
1 lžíce 1 lžíce máty | Máta peprná list čerstvá | 15 g |
šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |