Nutriční hodnoty (Jehněčí s nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 245 kJ / 2 449 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 234,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 229,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,26 g |
| Tuky | 150,88 g |
| – nasycené | 52,76 g |
| – nenasycené | 85,99 g |
| –– mononenasycené | 67,17 g |
| –– polynenasycené | 18,82 g |
| ––– omega 3 | 6,01 g |
| Vláknina | 5,75 g |
| Cholesterol | 908 mg |
| Sodík | 3,63 g |
| Sůl | 9,00 g |
| Sacharidy | 35,55 g |
| – cukry | 3,75 g |
| ––– laktóza | 1,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jehněčího masa (žebírka, kýta) | Jehněčí kýta | 1000 g |
| 120 g 120 g nivy | Niva 50% t. v s. | 120 g |
| 1 1 rohlík | Rohlík pšeničný bílý | 43 g |
| 1 lžíce 1 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu | ||
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce máty | Máta peprná list čerstvá | 15 g |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |