Nutriční hodnoty (Bramborové halušky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 22 115 kJ / 5 286 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 205,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 105,00 g |
| Tuky | 128,20 g |
| – nasycené | 69,58 g |
| – nenasycené | 46,24 g |
| –– mononenasycené | 36,43 g |
| –– polynenasycené | 9,81 g |
| ––– omega 3 | 2,23 g |
| Vláknina | 55,50 g |
| Cholesterol | 731 mg |
| Sodík | 3,87 g |
| Sůl | 9,78 g |
| Sacharidy | 799,52 g |
| – cukry | 37,62 g |
| ––– laktóza | 7,62 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg syrových oloupaných brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| 0,5-1 kg 0,5-1 kg polohrubé mouky (podle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 400 g 400 g brynzy (nebo podle chuti) | Brynza | 400 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 25 ml |
| slanina (podle chuti) | Špek |