Nutriční hodnoty (Bramborák po litevsku - Kugelis)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 118 kJ / 4 330 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,43 g |
| Tuky | 291,77 g |
| – nasycené | 131,90 g |
| – nenasycené | 147,59 g |
| –– mononenasycené | 124,43 g |
| –– polynenasycené | 23,16 g |
| ––– omega 3 | 1,49 g |
| Vláknina | 53,20 g |
| Cholesterol | 1,00 g |
| Sodík | 5,32 g |
| Sůl | 12,88 g |
| Sacharidy | 320,20 g |
| – cukry | 44,45 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5-2 kg 1,5-2 kg brambor | Brambor zimní | 1750 g |
| 300 g 300 g slaniny nebo uzeného masa možná kombinace obojího | Špek | 300 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3-4 3-4 větší cibule | Cibule čerstvá | 245 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje + na vymazání pekáče | Olej řepkový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kysaná smetana k podávání | Smetana kravská zakysaná 12% |