Nutriční hodnoty (Bramborák po litevsku - Kugelis)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 118 kJ / 4 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 45,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,43 g |
Tuky | 291,77 g |
– nasycené | 131,90 g |
– nenasycené | 147,59 g |
–– mononenasycené | 124,43 g |
–– polynenasycené | 23,16 g |
––– omega 3 | 1,49 g |
Vláknina | 53,20 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 5,32 g |
Sůl | 12,88 g |
Sacharidy | 320,20 g |
– cukry | 44,45 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5-2 kg 1,5-2 kg brambor | Brambor zimní | 1750 g |
300 g 300 g slaniny nebo uzeného masa možná kombinace obojího | Špek | 300 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
3-4 3-4 větší cibule | Cibule čerstvá | 245 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje + na vymazání pekáče | Olej řepkový | 11 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
kysaná smetana k podávání | Smetana kravská zakysaná 12% |