Nutriční hodnoty (Brasírovaná hovězí žebra)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 045 kJ / 2 401 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 75,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,31 g |
| Tuky | 181,17 g |
| – nasycené | 41,76 g |
| – nenasycené | 104,78 g |
| –– mononenasycené | 84,13 g |
| –– polynenasycené | 20,64 g |
| ––– omega 3 | 1,07 g |
| Vláknina | 20,29 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 1,49 g |
| Sůl | 3,35 g |
| Sacharidy | 102,82 g |
| – cukry | 69,81 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg hovězích žeber | Hovězí žebra | 1500 g |
| 3 lžíce 3 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 1 lžička 1 lžička vinného octa | Ocet vinný bílý | 5 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce demi glace | Demi-glace | |
| 1 1 feferonka (nebo jiná pálivá paprička) | Chilli paprička čerstvá | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky sušeného provensálského koření (tymián, rozmarýn, saturejka, oregano, bazalka) | Provensálské koření | 7.5 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| hovězí vývar | Vývar hovězí | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |