Nutriční hodnoty (Drobenkový, smetanou polévaný koláč s tvarohem a jablíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 15 408 kJ / 3 683 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,19 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,06 g |
| Tuky | 163,79 g |
| – nasycené | 92,36 g |
| – nenasycené | 62,83 g |
| –– mononenasycené | 53,21 g |
| –– polynenasycené | 9,62 g |
| ––– omega 3 | 1,79 g |
| Vláknina | 24,84 g |
| Cholesterol | 895 mg |
| Sodík | 263 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 488,50 g |
| – cukry | 258,20 g |
| ––– laktóza | 7,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 125 g 125 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 125 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| kůra z 1 1 citrónu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 2 2 tvarohy | Tvaroh polotučný | |
| šťáva z půlky půlky citónu | ||
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 4 lžíce 4 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| ( 1 1 bílek) | ||
| 1 1 pudinkový prášek (vanilkový nebo citrónový) | Puding v prášku | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 5 lžic 5 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| půlka půlka skořicového cukru | Cukr skořicový | |
| asi 1 dcl 1 dcl smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |