Nutriční hodnoty (Jemná polévka se salátem a fazolkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 682 kJ / 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,12 g |
Tuky | 14,52 g |
– nasycené | 9,04 g |
– nenasycené | 4,45 g |
–– mononenasycené | 3,82 g |
–– polynenasycené | 0,63 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 10,06 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 68 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 54,15 g |
– cukry | 11,73 g |
––– laktóza | 4,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
3 hrsti 3 hrsti zelených fazolek (čerstvé nebo mražené) | Fazolky čerstvé | |
1 1 celá hlávka salátu (stačí i půl hlávky) | Salát hlávkový čerstvý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
100-150 ml 100-150 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 125 ml |
libeček | Libeček čerstvý | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
kousek kousek másla nebo olej | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská |