Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Žampionové rizoto)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie8 391 kJ /
2 005 kcal
Bílkoviny51,41 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny51,41 g
Tuky4,74 g
– nasycené2,48 g
– nenasycené1,51 g
–– mononenasycené0,54 g
–– polynenasycené0,97 g
––– omega 30,05 g
Vláknina40,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 96 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy422,67 g
– cukry24,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 svazek 1 svazek jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá 120 g
500 g 500 g čerstvých žampionů Žampion čerstvý 500 g
2 hrnky 2 hrnky rýže (nejlépe arborio nebo carnaroli na rizoto) Rýže bílá 500 g
1 hrnek 1 hrnek zeleninového vývaru (nebo z kostky) Vývar zeleninový 250 ml
2-3 hrnky 2-3 hrnky vody Voda 625 ml
olej Olej řepkový
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.