Nutriční hodnoty (Žampionové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 8 391 kJ / 2 005 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 51,41 g |
Tuky | 4,74 g |
– nasycené | 2,48 g |
– nenasycené | 1,51 g |
–– mononenasycené | 0,54 g |
–– polynenasycené | 0,97 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 40,47 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 96 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 422,67 g |
– cukry | 24,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
500 g 500 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 500 g |
2 hrnky 2 hrnky rýže (nejlépe arborio nebo carnaroli na rizoto) | Rýže bílá | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek zeleninového vývaru (nebo z kostky) | Vývar zeleninový | 250 ml |
2-3 hrnky 2-3 hrnky vody | Voda | 625 ml |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |