Nutriční hodnoty (Žampionové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 391 kJ / 2 005 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,41 g |
| Tuky | 4,74 g |
| – nasycené | 2,48 g |
| – nenasycené | 1,51 g |
| –– mononenasycené | 0,54 g |
| –– polynenasycené | 0,97 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 40,47 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 96 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 422,67 g |
| – cukry | 24,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
| 500 g 500 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 500 g |
| 2 hrnky 2 hrnky rýže (nejlépe arborio nebo carnaroli na rizoto) | Rýže bílá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek zeleninového vývaru (nebo z kostky) | Vývar zeleninový | 250 ml |
| 2-3 hrnky 2-3 hrnky vody | Voda | 625 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |