Nutriční hodnoty (Podmáslové raženky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 046 kJ / 2 162 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,58 g |
| Tuky | 41,75 g |
| – nasycené | 5,24 g |
| – nenasycené | 34,09 g |
| –– mononenasycené | 20,51 g |
| –– polynenasycené | 13,58 g |
| ––– omega 3 | 2,96 g |
| Vláknina | 16,35 g |
| Cholesterol | 8 mg |
| Sodík | 6,50 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 374,65 g |
| – cukry | 29,45 g |
| ––– laktóza | 5,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g vody | Voda | 200 ml |
| 100 g 100 g kysaného podmáslí (nebo kefíru) | Podmáslí | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička sladěnky (lze nahradit medem, popř. zcela vynechat) | Sladěnka | 5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 30 g 30 g oleje | Olej řepkový | 30 ml |
| 450-460 g 450-460 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 455 g |
| 50 g 50 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 50 g |
| 15 g 15 g droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| voda | Voda | |
| vejce | Vejce slepičí | |
| hrubá sůl | Sůl mořská | |
| sezam | Sezam loupaný | |
| mák | Mák modrý |