Nutriční hodnoty (Květáková polévka se slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 4 667 kJ / 1 115 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,15 g |
| Tuky | 102,10 g |
| – nasycené | 52,25 g |
| – nenasycené | 48,75 g |
| –– mononenasycené | 36,90 g |
| –– polynenasycené | 11,85 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 3,33 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 38,80 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 kousek 1 kousek mrkve | Mrkev čerstvá | |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| 1 špetka 1 špetka drceného kmínu (můžeme použít i římský) | Kmín mletý | |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 3 lžíce 3 lžíce máslové jíšky | Jíška máslová | 45 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar (nebo voda) | Vývar masový |