Nutriční hodnoty (Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 717 kJ / 889 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 42,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 21,09 g |
– nasycené | 12,38 g |
– nenasycené | 16,58 g |
–– mononenasycené | 6,14 g |
–– polynenasycené | 10,44 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 14,25 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 121,25 g |
– cukry | 70,00 g |
––– laktóza | 54,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg zvěřiny (lze jakoukoli) | ||
necelý 1 l necelý 1 l mléka (lze i podmáslí či kefír, aby maso bylo ponořené) | Podmáslí | 1000 g |
0,4 l 0,4 l vinného octa (lze nahradit jakýmkoli běžným) | Ocet vinný bílý | 400.0000059604645 ml |
0,5 l 0,5 l vody | Voda | 500 ml |
10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
6 kuliček 6 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
cca 100 g cca 100 g nakrájené cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
cca 250 g cca 250 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele - pozor, aby té mrkve bylo o něco méně) | Mrkev čerstvá | 250 g |