Nutriční hodnoty (Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 717 kJ / 889 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 21,09 g |
| – nasycené | 12,38 g |
| – nenasycené | 16,58 g |
| –– mononenasycené | 6,14 g |
| –– polynenasycené | 10,44 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 14,25 g |
| Cholesterol | 80 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 121,25 g |
| – cukry | 70,00 g |
| ––– laktóza | 54,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg masa ze zvěřiny | Vepřová kýta | 1000 g |
| 0,7-1 l 0,7-1 l mléka (nebo podmáslí či kefíru) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 850.0000238418579 ml |
| 0,4 l 0,4 l vinného octa (nebo obyčejného kvasného) | Ocet vinný bílý | 400.0000059604645 ml |
| 0,5 l 0,5 l vody | Voda | 500 ml |
| 10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| 6 kuliček 6 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
| 250 g 250 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele) | Mrkev čerstvá | 250 g |