Nutriční hodnoty (Waldorf salát II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 869 kJ / 1 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 46,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,11 g |
Tuky | 95,95 g |
– nasycené | 39,83 g |
– nenasycené | 53,72 g |
–– mononenasycené | 24,53 g |
–– polynenasycené | 29,20 g |
––– omega 3 | 1,21 g |
Vláknina | 15,84 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 3,73 g |
Sůl | 8,55 g |
Sacharidy | 76,24 g |
– cukry | 64,52 g |
––– laktóza | 20,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3-4 PL 3-4 PL majonézy | Majonéza | 52.5 g |
1/3 l 1/3 l podmáslí | Podmáslí | 333.3333432674408 g |
150 g 150 g rozdrobené Nivy a pod. | Niva 50% t. v s. | 150 g |
1 1 malá cibulka - nadrobno nakrájená | Cibulka jarní čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
provensálské koření | Provensálské koření | |
3 3 jablka - nejlépe Gala nebo Jonatan - neloupané, nakrájené na cca 2 x 2 cm kostky | Jablko čerstvé | 450 g |
šťáva z 1 1 vymačkaného citrónu | Citrón čerstvý | 90 g |
4-5 4-5 stonků řapíkatého celeru - pokrájeného na cca 1/2 cm kousky | Celer řapíkatý | |
1 1 vrchovatá hrst hroznového vína (nejlépe bez pecek) | Hroznové víno čerstvé | |
1 hrst 1 hrst vlašských ořechů - usekaných (ne moc nadrobno) | Vlašské ořechy |