Nutriční hodnoty (Polévka z tuřínu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 132 kJ / 270 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 18,38 g |
| – nasycené | 11,77 g |
| – nenasycené | 5,97 g |
| –– mononenasycené | 3,67 g |
| –– polynenasycené | 2,30 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 1,10 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 15,23 g |
| – cukry | 4,30 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/4 1/4 většího tuřínu | Tuřín čerstvý | |
| 1 1 střední brambor | Brambor zimní | 50 g |
| cca 10 cm 10 cm bílé části pórku nebo několik jarních cibulek | Pórek čerstvý | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 l 1 l vývaru nebo vody | Vývar hovězí | 1000 ml |
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| sůl | Sůl mořská |