Nutriční hodnoty (Vepřové kotlety na houbách s rýží čtyř barev)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 8 668 kJ / 2 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 145,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,87 g |
| Tuky | 151,43 g |
| – nasycené | 62,31 g |
| – nenasycené | 80,10 g |
| –– mononenasycené | 66,11 g |
| –– polynenasycené | 13,99 g |
| ––– omega 3 | 2,22 g |
| Vláknina | 7,51 g |
| Cholesterol | 430 mg |
| Sodík | 1,98 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 25,85 g |
| – cukry | 18,25 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g vepřové vykostěné kotlety | Vepřová kotleta bez kosti | 600 g |
| 100 g 100 g slaniny (může být i anglická) | Špek | 100 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 20 20 – 25 menších hub | Hřib čerstvý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kardamonu (nebo drceného) | Kardamom prášek | 2.5 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl (i Podravka) | Sůl mořská | |
| 6 - 8 kuliček 6 - 8 kuliček drceného zeleného pepře | Pepř zelený | |
| 3 3 – 4 lístky máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 1 1 půllitrový hrnek rýže | Rýže bílá | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2,5 2,5 čtvrtlitrových hrnků vařící vody (nebo drůbeží vývar) | Voda | |
| 1 lžička 1 lžička mleté kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
| 3 lžíce 3 lžíce špenátu (vařený nebo protlak) | Špenát čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 10 10 oliv (cca) | Olivy čerstvé zralé | |
| 1 1 menší rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 5 - 6 5 - 6 malých šalotek | Šalotka čerstvá | |
| pažitka (2 - 3 na porci) | Pažitka čerstvá | |
| kolik porcí - tolik koleček koleček citrónu na žlutou rýži (na foto není, došel citrón) | Citrón čerstvý |