Nutriční hodnoty (Polenta s citronovým chřestem a cizrnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 963 kJ / 1 664 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 95,93 g |
| Tuky | 39,02 g |
| – nasycené | 4,61 g |
| – nenasycené | 30,80 g |
| –– mononenasycené | 12,36 g |
| –– polynenasycené | 18,44 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 161,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 125 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 160,74 g |
| – cukry | 20,38 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek kukuřičné polenty | Polenta | |
| 1,25 hrnku 1,25 hrnku vody | Voda | 312.5 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky zeleninového vývaru (nebo vody + zeleninového bujónu) | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 1 1 velký stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička sušené bazalky | Bazalka sušená | 5 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku uvařené cizrny | Cizrna | 375 g |
| 1/2 1/2 střední cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 125 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušené bazalky | Bazalka sušená | 2.5 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého pepře | Pepř černý mletý | 1.25 g |
| 1 lžička 1 lžička bio citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička kukuřičného či bramborového škrobu | Bramborový škrob | 5 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku vody | Voda | 62.5 ml |
| 300-500 g 300-500 g zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | 400 g |
| 1 lžička 1 lžička bio citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| citronová šťáva (dle chuti) | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce opražených piniových oříšků | Piniové ořechy | 30 g |