Nutriční hodnoty (Polenta s citronovým chřestem a cizrnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 963 kJ / 1 664 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 95,93 g |
Tuky | 39,02 g |
– nasycené | 4,61 g |
– nenasycené | 30,80 g |
–– mononenasycené | 12,36 g |
–– polynenasycené | 18,44 g |
––– omega 3 | 0,65 g |
Vláknina | 161,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 125 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 160,74 g |
– cukry | 20,38 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek kukuřičné polenty | Polenta | |
1,25 hrnku 1,25 hrnku vody | Voda | 312.5 ml |
2 hrnky 2 hrnky zeleninového vývaru (nebo vody + zeleninového bujónu) | Vývar zeleninový | 500 ml |
1 1 velký stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
1 lžička 1 lžička sušené bazalky | Bazalka sušená | 5 g |
1,5 hrnku 1,5 hrnku uvařené cizrny | Cizrna | 375 g |
1/2 1/2 střední cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 125 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky sušené bazalky | Bazalka sušená | 2.5 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého pepře | Pepř černý mletý | 1.25 g |
1 lžička 1 lžička bio citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
1 lžička 1 lžička kukuřičného či bramborového škrobu | Bramborový škrob | 5 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku vody | Voda | 62.5 ml |
300-500 g 300-500 g zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | 400 g |
1 lžička 1 lžička bio citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
citronová šťáva (dle chuti) | Šťáva z citrónu | |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce opražených piniových oříšků | Piniové ořechy | 30 g |