Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polenta s citronovým chřestem a cizrnou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie6 963 kJ /
1 664 kcal
Bílkoviny95,93 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny95,93 g
Tuky39,02 g
– nasycené4,61 g
– nenasycené30,80 g
–– mononenasycené12,36 g
–– polynenasycené18,44 g
––– omega 30,65 g
Vláknina161,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 125 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy160,74 g
– cukry20,38 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek kukuřičné polenty Polenta
1,25 hrnku 1,25 hrnku vody Voda 312.5 ml
2 hrnky 2 hrnky zeleninového vývaru (nebo vody + zeleninového bujónu) Vývar zeleninový 500 ml
1 1 velký stroužek česneku Česnek čerstvý 70 g
1 lžička 1 lžička sušené bazalky Bazalka sušená 5 g
1,5 hrnku 1,5 hrnku uvařené cizrny Cizrna 375 g
1/2 1/2 střední cibule Cibule čerstvá 35 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku zeleninového vývaru Vývar zeleninový 125 ml
1/2 lžičky 1/2 lžičky sušené bazalky Bazalka sušená 2.5 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého pepře Pepř černý mletý 1.25 g
1 lžička 1 lžička bio citronové kůry Citronová kúra čerstvá 5 g
1 lžička 1 lžička kukuřičného či bramborového škrobu Bramborový škrob 5 g
1/4 hrnku 1/4 hrnku vody Voda 62.5 ml
300-500 g 300-500 g zeleného chřestu Chřest zelený čerstvý 400 g
1 lžička 1 lžička bio citronové kůry Citronová kúra čerstvá 5 g
citronová šťáva (dle chuti) Šťáva z citrónu
sůl Sůl mořská
2 lžíce 2 lžíce opražených piniových oříšků Piniové ořechy 30 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.