Rychlý lilek s česnekem

petram Kuchařka: petram

Zeleninová jídla 12 názorů

Suroviny

2 malé lilky
cca 6 stoužků kvalitního česneku
olivový olej
sůl
pepř
rozmarýn
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme, přepůlíme, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Vyloučenou tekutinu otřeme kuchyňskou utěrkou. Do každé půlky uděláme tři hluboké zářezy, do kterých vložíme na plátky nakrájený česnek.

  2. Lilek potřeme olivovým olejem, lehce posolíme a posypeme bílým pepřem a rozmarýnem (nebo jinými bylinkami dle chuti). Pečeme na 200°C asi 40 minut.

  3. Takto upravený lilek můžeme podávat jako hlavní chod třeba s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem i jako přílohu k masu.

Poznámka

Inspirovala jsem se zde: http://www.gurmanka.cz/2010/01/genialne-jednoduchy...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlý lilek s česnekem

  • casino casino

    petram:
    "...a necháme půl hodiny vypotit."
    PROČ?
    V tomto případě je to dost neobvyklé.
    Napřed jsem si myslel, že citujete zdroj..., ona gurmanka.cz toho dost napovídá a někdy se i sekne, ale v jejím receptu není o pocení lilku ani plk :-O
    Tímto se omlouvám, že jsem o její erudici zase pochyboval...;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    petram:;-) ty máš hezčí!:-):-))

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    Jana Remkova: Děkuji, krásná fotka :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vynikající dobrota!!! Přidávám foto;-)

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    snazilka: Děkuji, taková chvála jen potěší :) :-K

    Odpovědět

  • snazilka snazilka

    Nevěřila bych, že přece jen někdy dokážu sníst lilek a ještě si na něm pochutnám - vděčím za to jen tomuto vynikajícímu receptu!!! Dokonce i manžel, který má také problém se zeleninou, se nechal přilákat tou vůní až z venku a půlku mi snědl;-) Místo bylinek jsem použila grilovací a steakové koření. S mým novým kamarádem se teď uvidíme určitě častěji...:-):-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jak prosté, milý Watsone.. a jak dobré:-8:-p;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Klara:My sme mali včera vonku +40 v chládku...keď som otvorila dvere na terasu, mala som dojem, že to vanie horúčava ako z trúby.
    Takto upravený baklažán mám veľmi rada, človek ho zlupne raz dva.;-)

    Odpovědět

  • Klara Klara

    Beriem, mám baklažán rada,:-p ale pri 35°C teplote v byte,/pri dvoch ventilátoroch/ zapájať trúbu na 200°c, na 40 minút, je hotová samovražda;-(;-(:-O:-O

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jednoduché, rychlé, skvělé:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Recept znám, výsledek je báječný. Doporučuji.:yes::-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to se mi líbí právě pro tu jednoduchost. Někdy opravdu stačí jedna, dvě bylinky, trochu koření a člověk aspoň cítí, to jí:-):yes:+1

    Odpovědět

Tématické fráze: lilek rychly recept jak se jí lilek rychly lilek lilek recepty www kuchynské recepty lilek lilek s česnekem rychlý recept z lilku lilek rychlé recepty rychlý a jednoduchý recept s lilkem rychlé recepty z lilku lilek se jí celý lilek jak se jí jak se poti lilek lilek- rychlé recepty jí se lilek celý rychlý recept na lilek lilek co se jí rychlý recept lilek jak se jí lilek? co se ji z lilku

Zapomněl/a jsem heslo