Nutriční hodnoty (Vepřové v mrkvi (podle Romana Vaňka))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 487 kJ / 1 789 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 163,62 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,28 g |
| Tuky | 89,50 g |
| – nasycené | 43,54 g |
| – nenasycené | 36,59 g |
| –– mononenasycené | 30,92 g |
| –– polynenasycené | 5,67 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 16,40 g |
| Cholesterol | 673 mg |
| Sodík | 740 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 68,05 g |
| – cukry | 41,68 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vepřové plece | Vepřová plec | 800 g |
| 400 g 400 g mrkve | Mrkev čerstvá | 400 g |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 800 ml 800 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 800 ml |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 20 g 20 g cukru krupice | Cukr bílý | 20 g |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu |