Nutriční hodnoty (Zapékaná zelenina)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 299 kJ / 788 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 13,51 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,88 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,63 g | 
| Tuky | 77,60 g | 
| – nasycené | 45,84 g | 
| – nenasycené | 27,52 g | 
| –– mononenasycené | 22,80 g | 
| –– polynenasycené | 4,72 g | 
| ––– omega 3 | 0,63 g | 
| Vláknina | 1,47 g | 
| Cholesterol | 459 mg | 
| Sodík | 162 mg | 
| Sůl | 0,41 g | 
| Sacharidy | 8,85 g | 
| – cukry | 5,21 g | 
| ––– laktóza | 5,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| kapustové listy (na pokrytí dna zapékací misky) | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru i s pěknými lístky | Celer řapíkatý | |
| asi 5 cm asi 5 cm bílé části pórku | Pórek čerstvý | |
| pažitkou | Pažitka čerstvá | |
| chilli papričkami | Chilli paprička čerstvá | |
| libečkem | Libeček čerstvý | |
| rozmarýnem | Rozmarýn sušený | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| kmín | Kmín | |
| pepř | Pepř černý | |
| tymián | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| libeček (do vody na uvaření květáku) | Libeček čerstvý | |
| voda (na květák) | Voda | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku na dochucení květákové kaše | Česnek čerstvý | 10.5 g | 
| 200 ml 200 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 200 ml | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| vývar z květáku | Vývar zeleninový |