Nutriční hodnoty (Dijonské pečené brambůrky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 590 kJ / 380 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,84 g |
| Tuky | 23,50 g |
| – nasycené | 3,10 g |
| – nenasycené | 20,20 g |
| –– mononenasycené | 17,06 g |
| –– polynenasycené | 3,14 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 4,88 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 34,86 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velké brambory se slupkou, okartáčované a omyté | Brambor zimní | 200 g |
| 2 lžičky 2 lžičky dijonské hořčice nebo hrubozrnná hořčice smíchaná s dijonskou hořčicí, neb zrníčka lépe vyniknou v textuře brambor | Hořčice dijonská | 12 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžička 1 lžička jablečného octa | Ocet jablečný | 5 ml |
| 1 snítka 1 snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |