Nutriční hodnoty (Litevský studený boršč Šaltibarščiai)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 199 kJ / 526 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
| Tuky | 24,12 g |
| – nasycené | 8,76 g |
| – nenasycené | 9,03 g |
| –– mononenasycené | 6,95 g |
| –– polynenasycené | 2,08 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 0,30 g |
| Cholesterol | 617 mg |
| Sodík | 508 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 34,10 g |
| – cukry | 31,95 g |
| ––– laktóza | 28,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 (250 g) červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 (250 g) okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 PL 1 PL čerstvého nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 15 g |
| 1/2 1/2 svazečku čerstvé jarní cibulky s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| 600 ml 600 ml kefíru | Kefír | 600 ml |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| opékané brambory | Brambor zimní |