Nutriční hodnoty (Opilé jablečné hrudky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 646 kJ / 2 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,83 g |
| Tuky | 167,85 g |
| – nasycené | 84,89 g |
| – nenasycené | 73,11 g |
| –– mononenasycené | 44,72 g |
| –– polynenasycené | 28,40 g |
| ––– omega 3 | 4,48 g |
| Vláknina | 20,55 g |
| Cholesterol | 642 mg |
| Sodík | 160 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 207,60 g |
| – cukry | 76,20 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 175 g 175 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 175 g |
| 100 g 100 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g |
| 150 g 150 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 150 g |
| 50 g 50 g ořechů (nebo mandlí) | Vlašské ořechy | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku | Kypřící prášek | 5 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| rum | Rum |