Nutriční hodnoty (Kefírová buchta s drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 574 kJ / 5 156 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 75,00 g |
| Tuky | 157,47 g |
| – nasycené | 56,29 g |
| – nenasycené | 90,76 g |
| –– mononenasycené | 68,33 g |
| –– polynenasycené | 22,43 g |
| ––– omega 3 | 5,47 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 749 mg |
| Sodík | 402 mg |
| Sůl | 0,87 g |
| Sacharidy | 815,34 g |
| – cukry | 281,44 g |
| ––– laktóza | 22,69 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g kefírového meruňkového mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 450 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 0,5 0,5 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
| kompotované meruňky | Dužina meruňky čerstvá | |
| mandle na posypání (nemusí být) | Mandle neloupané | |
| 80 g 80 g másla (1/4 másla) | Máslo kravské | 80 g |
| 1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru | Cukr třtinový | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká |