Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 797 kJ / 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,63 g |
Tuky | 23,59 g |
– nasycené | 5,70 g |
– nenasycené | 11,06 g |
–– mononenasycené | 8,55 g |
–– polynenasycené | 2,51 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 12,58 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 540 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 15,36 g |
– cukry | 9,21 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
3 listy 3 listy kapusty nebo několik růžiček malé | Kapusta hlávková čerstvá | |
3 růžičky 3 růžičky květáku | Květák čerstvý | 150 g |
1/4 1/4 pórku nebo 1 cibule | Pórek čerstvý | |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku krupičky | Krupice pšeničná jemná | |
3 3 vajíčka | Vejce slepičí | 210 g |
zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
libeček | Libeček čerstvý | |
Masox | Bujón hovězí | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |