Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 797 kJ / 430 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,63 g |
| Tuky | 23,59 g |
| – nasycené | 5,70 g |
| – nenasycené | 11,06 g |
| –– mononenasycené | 8,55 g |
| –– polynenasycené | 2,51 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 12,58 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 540 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 15,36 g |
| – cukry | 9,21 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 3 listy 3 listy kapusty nebo několik růžiček malé | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 3 růžičky 3 růžičky květáku | Květák čerstvý | 150 g |
| 1/4 1/4 pórku nebo 1 cibule | Pórek čerstvý | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku krupičky | Krupice pšeničná jemná | |
| 3 3 vajíčka | Vejce slepičí | 210 g |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| Masox | Bujón hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |