Nutriční hodnoty (Strouhaný jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 156 kJ / 5 295 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 84,11 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,79 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 66,32 g | 
| Tuky | 240,31 g | 
| – nasycené | 141,03 g | 
| – nenasycené | 87,60 g | 
| –– mononenasycené | 73,62 g | 
| –– polynenasycené | 13,98 g | 
| ––– omega 3 | 1,65 g | 
| Vláknina | 49,34 g | 
| Cholesterol | 1,32 g | 
| Sodík | 361 mg | 
| Sůl | 0,58 g | 
| Sacharidy | 674,37 g | 
| – cukry | 263,69 g | 
| ––– laktóza | 2,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g | 
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g | 
| 130 g 130 g moučkového cukru | Cukr bílý | 130 g | 
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g | 
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g | 
| 1,1 kg 1,1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1100.000023841858 g | 
| 1 1 vanilkový pudink v prášku | Puding v prášku | 40 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g | 
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| cukr | Cukr bílý |