Nutriční hodnoty (Bramborový salát, jak se dělá u nás a smažená treska)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 7 402 kJ / 1 769 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,98 g |
Tuky | 39,67 g |
– nasycené | 9,20 g |
– nenasycené | 17,70 g |
–– mononenasycené | 14,05 g |
–– polynenasycené | 3,65 g |
––– omega 3 | 0,29 g |
Vláknina | 40,10 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 673 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 258,80 g |
– cukry | 23,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/2 1/2 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 hrst 1 hrst hrášku | Hrášek zelený | |
1/2 sklenice 1/2 sklenice sterilovaných okurek | Okurka polní zavařená | 100 g |
1 1 menší sklenice majonézy | Majonéza | |
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
sůl | Sůl mořská | |
ocet (dle chuti) | Ocet lihový | |
cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
5-8 porcí 5-8 porcí tresky (nebo jiné ryby) | Treska filet | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
mouka polohrubá (na obalení) | Mouka pšeničná polohrubá | |
strouhanka (na obalení) | Strouhanka pšeničná | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
olej (na smažení) | Olej řepkový | |
citron | Citrón čerstvý |