Třešňová bublanina

tomaskom Kuchař: tomaskom

Doba přípravy: 60 minut Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 2 názory

Suroviny

150 g lineckého těsta
50 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 žloutek
kůra z 1/4 citronu
na špičku nože kypřicího prášku do pečiva
50 g hladké mouky na posypání válu
třená hmota :
150 g másla
100 g moučkového cukru
5 vajec
kůra ze 1/4 citronu
10 g vanilkového cukru
150 g hladké mouky
500 g třešní
tuk na plech
moučkový cukr na posypáni
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Z lineckého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný, který položíme na namaštěný plech s vysokými okraji a ve střední teplotě napůl upečeme.

  2. Třená hmota: máslo mírně nahřejeme a šleháme spolu s moučkovým cukrem. postupně přidáváme žloutky. Do vyšlehané hmoty zvolna zamícháme prosátou mouku, citronovou kůru a vanilínový cukr. Hmotu rozetřeme ve stejné vrstvě na poloupečený linecký plát.

  3. Na povrch rozložíme očištěné třešně. Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě do zlatového zabarvení. Vychladlou bublaninu krájíme na dílky a pocukrujeme.

  4. Bublaninu můžeme také péci v pekáči nebo v miskách z hliníkové folie, které předem vymastíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Třešňová bublanina

  • Odeta Wollmanova Odeta Wollmanova

    Pokud někdo s pečením začíná, raději by měl použít jiný recept. Jednak toto na lineckém těstě není bublanina a potom, když chcete šlehat vejce je vždy lepší použít cukr krupice nebo krystal. Z moučkového cukru těsto „ padá ". Navíc je recept mnohem pracnější než obyčejná bublanina. Ale tej aj a má pěkný talíř.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Včera som upiekla, ale považujem tento recept za veľmi nešťastne napísaný. V podstate som sa orientovala podľa postupu, ako idú vrstvy za sebou, a vlastných skúseností, nie podľa surovín. Medzi surovinami je na 1.mieste uvedené linecké cesto a pod nám ďalšie suroviny. Majú to byť suroviny na to linecké?!? Lenže z nich cesto neurobím, 1 žĺtok + 200 g sypkých surovín bez tuku mi cesto neurobí, bude sa to drobiť. Takže som linecké urobila podľa svojho receptu. Trené cesto som dodržala podľa uvedených surovín, to bolo ok.
    A ešte jedna vec, nikdy nič nepredpečiem, ale strčím do rúry všetko naraz, vždy je to ok, celý koláč sa pekne prepečie.
    Výsledok je dobrý, ale kto nemá skúsenosti, suroviny ho budú veľmi miasť a neviem, či by to urobil.

    Odpovědět

Tématické fráze: třešnová bublanina třešnová bublanina recept trena tresnova bublanina bublanina třešňová recept na tresnovou bublaninu bublanina recept třešňové bublanina recept recept na bublaninu třešňová bublanina šlehačková třešnove bublaniny bublanina tresnova bublanina top recepty recept třešňová bublanina třešnová bublanina recepty ťřešňová bublanina třená třešňový bublanina trešňová bublanins třená bublanina tresnova trena bublanina třešňová bublanina z remosky