Sýrové smaženky – socialistické

casino Kuchař: casino

Doba přípravy: . 8 ks Ostatní 49 názorů

Suroviny

1 vejce
200 g eidamu
100 ml mléka
125 g strouhanky
kmín
česnek (stačí ½ zoubku)
sůl
olej na smažení
hořčice
cibule
paprika zelená (či naložená)
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mléko smísíme s vejcem a najemno strouhaným sýrem. Okořeníme a zahustíme strouhankou.

  2. Z těsta tvoříme placičky (max. 15 mm tlusté) skoro o velikosti plátku veky. Usmažíme je z obou stran dozlatova a klademe na veku a zdobíme hořčicí, cibulí a paprikou.

  3. Kouzlo receptu spočívá ve strouhance, tedy v množství strouhanky!

Poznámka

Zdroj:

LABUŽNÍK, upraveno

http://www.labuznik.cz/recept/syrova-smazenka/

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 420 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sýrové smaženky – socialistické

  • clupmi clupmi

    casino: Je to přesně tak, nenech se konsternovat, tady někdy vosy píchajó a píchajó, ...
    http://miric.cz

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    HankaUl: Nepleťte si prosím smaženku a vaječný řízek! :-p

    Odpovědět

  • HankaUl HankaUl

    Toto rozhodně není ta smaženka, jakou známe z mlíčáku. U nás mlíčák fungoval do loňského roku - tedy 2017, smaženky se dělaly pořád stejné a toto je chuťově pouze jako obyčejný smažák - vždyť tam není nic jiného než sýr, vejce, strouhanka. Těsto na smaženky bylo rozhodně jiné..... za mě špatný recept, i když poživatelný :no::no::no:

    Odpovědět

  • martinice martinice

  • Pavel S. Pavel S.(neregistrovaný)

    Smaženky jsem právě dokončil,těm socialistickým jsou hodně podobné,dodnes se v Táboře vyrábějí podle původní receptury,ale jsou dost předražené.Doporučil bych nešetřit čenekem,řádně osolit,přidal jsem i jemně mletý pepř a na veku bych doporučil Dijonskou hořčici,smaženky dostanou větší říz.

    Odpovědět

  • Erina Erina

    casino: dekuji za recept, nebýt toho socialistická, tak bych na to ani nekoukla. Já tyhle smaženky opravdu milovala a po dlouhé době jsem si je mohla aspoň udělat, když už mlíčnáky nejsou in a nahradily je mekače.

    Odpovědět

  • Erina Erina

    Milada Foralová: taky jsem na ně chodila na Svoboďák :).

    Odpovědět

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    Super. Skoro jako original. Smazenky jsem milovala, byly jako odmena,kdyz jsme jeli do mesta k doktorovi. Mlicak vy Vysokem Myte U Raka mel nejlepsi. :-)

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    Slavo:
    To že jste za Moravou nikdy nepočul o takomto jedle (a podle komentářů nejste sám), ještě neznamená, že se v Mléčných lahůdkách běžně neprodávalo.
    Možná, kdybyste klikl na tabulku od titulním obrázkem, tak byste třeba prozřel;-)
    Tyto smaženky nemusí být každému po chuti, leč nabádat vás, že abyste smaženky napřed ukuchtil a teprve pak hodnotil, by mi přišlo jako házet perly na zeď:-8
    ***
    ad.3 postupu byla připsána poznámka o zázračné moci strouhanky:yes::-)

    Odpovědět

  • Slavo Slavo(neregistrovaný)

    6il som v soc.viac ako štvrť storočie,nikdy som nepočul o takomto jedle,načo by to aj niekto robil s prepáčením gebuzinu,ked kilo syra stálo od 17-21kčs,a dokonca v reštaurácii stál vyprážany syr so šunkou(šuvasy)otrasných 4,70 kčs samozrejme s hranolkami,neurážajte tu dobu takýmito nezmyslami!!!!

    Odpovědět

  • Milada Foralová Milada Foralová(neregistrovaný)

    Zdenka1: Také jsem vzpomínala na mléčnák na Náměstí Svobody v Brně. Dělala jsem kousek od něj, a tam jsem pravidelně snídala

    ,

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    casino: Díky názvu receptu jsem nadšená :yes: Nad žádným jiným receptem na smaženku bych se nepozastavila, také dělám různé, ale přesně tuhle jsem od "té" doby neměla. Hned jsem se na ni vrhla a je to přesně ono co si pamatuji z mlíčňáku. Takže díky za recept a hlavně za název :-D bez názvu bych si nepochutnala i všichni doma :-D:yes::-K

    Odpovědět

  • skarlettka skarlettka(neregistrovaná)

    Copak se v socialismu jedli blafy? Taky jsme si pochutnávali a možná víc než v tehdejším záp.Německu, kde nám nabídli syrové kousky sledě s cibulí a majonézou.

    Odpovědět

  • Andulka Andulka(neregistrovaná)

    Nechápu proč socialistické ? Já to kdysi jedla u babičky a ta si přivezla recept z Vídně, když tam sloužila ještě před válkou.....

    Odpovědět

  • takometa takometa

    To dělám skoro pokaždé, když mi po obalení řízků zbyde vejce s mlékem. Přistrouhám jen trochu sýru a podle potřeby dohustím
    a přichutím. Někdy přidám i kousek šunky, nebo žampiony - to už jsou ty vylepšené.:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: sýrové smaženky vynikající recept syrove smazenky smaženky sýrová smaženka sýrové smaženky recept smaženka recept na sýrové smaženky smaženky vynikající recept smaženka recept smaženky recept smaženky sýrové sýrové smaženky recepty jak udělat smaženku syrova smazenka recept smaženky z veky recept na smaženky sýrové smaženky retro recept na smaženku smažené sýrové smazenky smaženka sýrová

Zapomněl/a jsem heslo