Nutriční hodnoty (Škvarkovo-švestkové šneky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 719 kJ / 4 713 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,69 g |
| Tuky | 291,41 g |
| – nasycené | 102,31 g |
| – nenasycené | 171,84 g |
| –– mononenasycené | 133,85 g |
| –– polynenasycené | 37,99 g |
| ––– omega 3 | 4,90 g |
| Vláknina | 18,10 g |
| Cholesterol | 484 mg |
| Sodík | 6,03 g |
| Sůl | 14,71 g |
| Sacharidy | 394,69 g |
| – cukry | 52,33 g |
| ––– laktóza | 6,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 150 g 150 g celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 150 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 3 lžíce 3 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 45 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 ml 150 ml jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 150 ml |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| cca 1,5 dl cca 1,5 dl vody | Voda | |
| 300 g 300 g škvarků | Škvarky | 300 g |
| švestková povidla | Povidla |