Nutriční hodnoty (Hovězí guláš v perníkové omáčce, s kváskovým, celozrnným knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 11 709 kJ / 2 799 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 250,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 209,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,17 g |
| Tuky | 56,99 g |
| – nasycené | 24,04 g |
| – nenasycené | 27,97 g |
| –– mononenasycené | 19,80 g |
| –– polynenasycené | 8,17 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 61,71 g |
| Cholesterol | 519 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,57 g |
| Sacharidy | 293,58 g |
| – cukry | 44,52 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězí kližky | Hovězí kližka | 1000 g |
| 2 PL 2 PL sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 ČL 1 ČL rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
| 1 l 1 l vody nebo hovězího vývaru | Voda | 1000 ml |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 ČL 1 ČL perníkového koření | Perníkové koření | 10 g |
| 2 PL 2 PL perníkových drobků na zahuštění | ||
| 1 PL 1 PL povidel | Povidla | 23 g |
| cibule k podávání | Cibule čerstvá | |
| 100 g 100 g kvásku (připraveného přes noc) | Kvásek pšeničný | 100 ml |
| 250 g 250 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 250 g |
| 250 g 250 g semoliny | ||
| 200 ml 200 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| vejce | Vejce slepičí | |
| sůl | Sůl mořská |