Nutriční hodnoty (Hovězí guláš v perníkové omáčce, s kváskovým, celozrnným knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 11 709 kJ / 2 799 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 250,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 209,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,17 g |
Tuky | 56,99 g |
– nasycené | 24,04 g |
– nenasycené | 27,97 g |
–– mononenasycené | 19,80 g |
–– polynenasycené | 8,17 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 61,71 g |
Cholesterol | 519 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,57 g |
Sacharidy | 293,58 g |
– cukry | 44,52 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hovězí kližky | Hovězí kližka | 1000 g |
2 PL 2 PL sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 ČL 1 ČL rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
1 l 1 l vody nebo hovězího vývaru | Voda | 1000 ml |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
nové koření | Nové koření | |
celý pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 ČL 1 ČL perníkového koření | Perníkové koření | 10 g |
2 PL 2 PL perníkových drobků na zahuštění | ||
1 PL 1 PL povidel | Povidla | 23 g |
cibule k podávání | Cibule čerstvá | |
100 g 100 g kvásku (připraveného přes noc) | Kvásek pšeničný | 100 ml |
250 g 250 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 250 g |
250 g 250 g semoliny | ||
200 ml 200 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
vejce | Vejce slepičí | |
sůl | Sůl mořská |