Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hovězí guláš v perníkové omáčce, s kváskovým, celozrnným knedlíkem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 12

Energie11 709 kJ /
2 799 kcal
Bílkoviny250,57 g
– z toho živočišné bílkoviny209,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny41,17 g
Tuky56,99 g
– nasycené24,04 g
– nenasycené27,97 g
–– mononenasycené19,80 g
–– polynenasycené8,17 g
––– omega 30,41 g
Vláknina61,71 g
Cholesterol 519 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,57 g
Sacharidy293,58 g
– cukry44,52 g
––– laktóza9,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg hovězí kližky Hovězí kližka 1000 g
2 PL 2 PL sádla Sádlo vepřové 30 g
3 3 cibule Cibule čerstvá 210 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1/4 1/4 celeru Celer bulva čerstvá 135 g
1 ČL 1 ČL rajčatového protlaku Protlak rajčatový
1 l 1 l vody nebo hovězího vývaru Voda 1000 ml
bobkový list Bobkový list sušený
nové koření Nové koření
celý pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
1 ČL 1 ČL perníkového koření Perníkové koření 10 g
2 PL 2 PL perníkových drobků na zahuštění
1 PL 1 PL povidel Povidla 23 g
cibule k podávání Cibule čerstvá
100 g 100 g kvásku (připraveného přes noc) Kvásek pšeničný 100 ml
250 g 250 g celozrnné špaldové mouky Mouka špaldová celozrnná hladká 250 g
250 g 250 g semoliny
200 ml 200 ml vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
vejce Vejce slepičí
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.