

Kapustičky v kari omáčce
Suroviny
- 400 g růžičkové kapusty
- 30 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky kari koření
- 100 ml smetany
- pár kapek citrónové šťávy
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, vhodíme očištěné kapustičky a vaříme doměkka asi 15 - 20 minut.
Uvařené scedíme a vývar uchováme.Rozpustíme máslo, přimícháme mouku, necháme krátce osmahnout, přisypeme kari koření, promícháme a zalijeme vývarem z kapusty.
Osolíme a necháme dobře provařit, pak vlijeme smetanu, ochutíme pepřem a citrónovou šťávou.
Do omáčky přidáme vařené kapustičky a necháme krátce prohřát.
Podáváme nejlépe s opékaným bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapustičky v kari omáčce
-
Angel 666:
-
tejaja: Terezko, moc děkuju
-
Krásny jednoduchý recept, naviac farebne zladený.
To je už bonus.
-
savlinka: děkuji
, bylo to výborné
-
magdalenka: Magdalenko, děkuji
, byla to opravdu dobrota
, dokonce to ocenil i manžel, který se zelenině vyhýbá, jak může
. Ještě mě napadlo, že bych příště mohla na talíři posypat opraženými mandlemi
-
Tak to musí být dobrouta
-
Angel, veľmi pekné
Skombinovať kapustičky s karí korením ma nenapadlo, pritom ho mám rada. Aj ružičkový kel, samozrejme.