Kapustičky v kari omáčce

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Zeleninová jídla 7 názorů

Suroviny

400 g růžičkové kapusty
30 g másla
1 lžíce hladké mouky
2 lžičky kari koření
100 ml smetany
pár kapek citrónové šťávy
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, vhodíme očištěné kapustičky a vaříme doměkka asi 15 - 20 minut.
    Uvařené scedíme a vývar uchováme.

  2. Rozpustíme máslo, přimícháme mouku, necháme krátce osmahnout, přisypeme kari koření, promícháme a zalijeme vývarem z kapusty.
    Osolíme a necháme dobře provařit, pak vlijeme smetanu, ochutíme pepřem a citrónovou šťávou.
    Do omáčky přidáme vařené kapustičky a necháme krátce prohřát.
    Podáváme nejlépe s opékaným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapustičky v kari omáčce

Zapomněl/a jsem heslo