Nutriční hodnoty (Zelný salát s mrkví a semínky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 357 kJ / 802 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,15 g |
| Tuky | 38,10 g |
| – nasycené | 5,51 g |
| – nenasycené | 31,82 g |
| –– mononenasycené | 19,44 g |
| –– polynenasycené | 12,38 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 55,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,05 g |
| Sůl | 2,16 g |
| Sacharidy | 63,74 g |
| – cukry | 39,35 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 250 g |
| 50 g 50 g červeného zelí | Zelí červené čerstvé | 50 g |
| 1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 2 lžíce 2 lžíce slunečnicových semínek | Slunečnicová semínka loupaná | 30 g |
| ořechy | Vlašské ořechy | |
| brusinky | Brusinky zavařené | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 50 ml 50 ml jablečného džusu | Džus jablečný | 50 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sirupu (nebo medu) | Sirup citronový | 15 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce octu (vinného, rýžového nebo jablečného) | Ocet lihový | 30 ml |