Vánočka z domácí pekárny

rendulka Kuchařka:

Doba přípravy: asi 11/2hod. PT11H30M Domácí pekárna 40 názorů

Vánočka z domácí pekárny
524
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Suroviny

400 ml mléka
1/3 tekuté hery
2 vejce
1 kg polohrubé mouky
4 PL cukru
1 vanilkový cukr
1 kostka droždí
kůra z poloviny citronu
mandle
rozinky
vejce na potření
plátky mandlí na posypání
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše dám tak, jak jdou suroviny za sebou, do pekárny na program Těsto. Po pípnutí přihodím mandle na kousky s rozinkami a nechám těsto promíchat.
    Když je vše spojeno, pekárnu vypnu a těsto předám do mísy kynout.

  2. Na vále rozdělím na 9 dílů a začnu plést. Potom namažu vejcem a posypu plátky mandlí. Peču na 150°C, asi 55 min. Aby neujela v troubě, propíchnu na 3 místech špejlí.

Poznámka

Udělané těsto z pekárny kyne pod rukama, je to radost. Teď i do pekárny začínam dávat od oka, tak kdyby se těsto zdálo řidší, klidně i 3x ho zapráším moukou, dokud se mi "nelíbí" a nemá tu správnou konzistenci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Vánočka z domácí pekárny

  • rendulka rendulka(neregistrovaná)

    nelusa:vloni jsem se chtěla vytáhnout a dělala podle jinýho receptu,znáte to holky,zkusit něco novýho a lepšího.Udělala jsem si ostudu před zeťákem a ještě jsem obě vyhodila,vnitřky byly úplně syrový
    Takže zase příště muj starej recept
    :-K

    Odpovědět

  • nelusa nelusa

    Dnes jsem si vybrala tento recept a super povedla se moc jen příště dám víc cukru.takže super a dík za recept.:-):-):-):-):-)

    Odpovědět

  • rendulka rendulka(autorka receptu)

    http://www.youtube.com/watch?v=CsU-Zem_GGM

    Odpovědět

  • Bohemica Bohemica

    Těsto je vborné (dávám bodík), premiéru jsem vyzkoušela o vánocích a dnes peču z 1,5 várky (přijede žravá návštěva). Já tedy trochu cukru přidala, malinko muškátu a rozinky jsem namočila do slivovice a potom malého panáka vlila i do těsta. Za prvé, slivovice ještě nic nezkazila :-) a za druhé, těsto je potom takové nadýchanější.
    No a pletu z deseti pramenů. Je to jednoduché a na výsledku to není poznat. Prostě spodek je klasický copan ze tří pramenů a vedle přilepím ještě jeden ze dvou pramenů. Druhé patro je ze tří a navrch ze dvou. Špejle dávám tři do hřebenu a dvě krátké kolmo
    k vánočce do špic.

    Odpovědět

  • sidera sidera

    Bezvadný recept. Zadělala jsem v pekárně z poloviční porce a těsto tam nechala i vykynout. Přidala jsem do těsta špetku soli a místo cukru použila 1/2 lžíce dia cukru protože jsme diabetici.
    Posílám bodík :yes: :-p

    Odpovědět

  • macina macina(neregistrovaná)

    tak to zkusím držte mi palce snad se mi povede:-*

    Odpovědět

  • Dáša Dáša(neregistrovaná)

    malinko jsem ji přisladila, moc dobrá a jednoduchá vánočka :-)

    Odpovědět

  • rendulka rendulka(neregistrovaná)

    Michaela Medkova: http://www.youtube.com/watch?v=WwayTp_6VBI

    naštudujte videa a na přezrok budete jak profíci.:-8

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    BILKOVAI:Není zač, a ať se zavede:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Medkova: dobrý nápad:-O Vyzkouším, díky :yes::-))

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Bilkovai:Pletla jsem jen ze tří, trochu jsem je rozplácla, potom zase ze tří a nakonec ze dvou.:-)) Právě kvůli tomu pletení jsem se vánočky bála;-)

    Odpovědět

  • rendulka rendulka(neregistrovaná)

    BILKOVAI:ze 4 jsem vyfotila a pak ze 3 copánek a stočený 2

    Odpovědět

  •  Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    BILKOVAI: ja trenovala s obyc. pizza testem( udelala jsem ho o neco tuzsi). Docela to pomohlo,neni to jeste uplne ok, ale lepsi se to!

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Ženský, jak to děláte:-?:-?:-!:-! Já jsem fakt na pletení levá;-(

    Odpovědět

  • rendulka rendulka(neregistrovaná)

    Michaela Medkova:;-)jdu se podívat:yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo