Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánočka z domácí pekárny

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 690 min

690 min (690 min příprava)

22. 12. 2009 17:52

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie18 034 kJ / 4 310 kcal
Bílkoviny137,26 g
Tuky31,54 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 542 mg
Sodík 387 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy852,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Udělané těsto z pekárny kyne pod rukama, je to radost. Teď i do pekárny začínam dávat od oka, tak kdyby se těsto zdálo řidší, klidně i 3x ho zapráším moukou, dokud se mi "nelíbí" a nemá tu správnou konzistenci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Mizera

19. 12. 2020 17:37

Mizera: Nazdar lidi , po roce jsem pekl zas a báječná , mńam ...:yes:

Mizera

25. 11. 2019 18:00

Výborný a přitom jednoduchý recept , už se peče! Dělám z pol, dávky (generálka před Vánoci) a je to macek

rendulka

1. 1. 2017 18:37

spinner: nesolím

spinner

30. 12. 2016 19:34

...kde je kolik se dává soli!?
:-O

rendulka

20. 12. 2015 18:32

nelusa:vloni jsem se chtěla vytáhnout a dělala podle jinýho receptu,znáte to holky,zkusit něco novýho a lepšího.Udělala jsem si ostudu před zeťákem a ještě jsem obě vyhodila,vnitřky byly úplně syrový
Takže zase příště muj starej recept
:-K

nelusa

18. 12. 2015 20:42

Dnes jsem si vybrala tento recept a super povedla se moc jen příště dám víc cukru.takže super a dík za recept.:-):-):-):-):-)

rendulka

10. 1. 2014 17:16

Bohemica

10. 1. 2014 15:05

Těsto je vborné (dávám bodík), premiéru jsem vyzkoušela o vánocích a dnes peču z 1,5 várky (přijede žravá návštěva). Já tedy trochu cukru přidala, malinko muškátu a rozinky jsem namočila do slivovice a potom malého panáka vlila i do těsta. Za prvé, slivovice ještě nic nezkazila :-) a za druhé, těsto je potom takové nadýchanější.
No a pletu z deseti pramenů. Je to jednoduché a na výsledku to není poznat. Prostě spodek je klasický copan ze tří pramenů a vedle přilepím ještě jeden ze dvou pramenů. Druhé patro je ze tří a navrch ze dvou. Špejle dávám tři do hřebenu a dvě krátké kolmo
k vánočce do špic.

sidera

3. 1. 2014 21:14

Bezvadný recept. Zadělala jsem v pekárně z poloviční porce a těsto tam nechala i vykynout. Přidala jsem do těsta špetku soli a místo cukru použila 1/2 lžíce dia cukru protože jsme diabetici.
Posílám bodík :yes: :-p

macina

21. 12. 2013 20:44

tak to zkusím držte mi palce snad se mi povede:-*

Dáša

19. 2. 2013 08:44

malinko jsem ji přisladila, moc dobrá a jednoduchá vánočka :-)

rendulka

8. 1. 2013 21:15

Michaela Medkova: www.youtube.com/watch?v=WwayTp_6VBI

naštudujte videa a na přezrok budete jak profíci.:-8

Michaela Medkova

8. 1. 2013 18:04

BILKOVAI:Není zač, a ať se zavede:yes:

BILKOVAI

8. 1. 2013 17:40

Medkova: dobrý nápad:-O Vyzkouším, díky :yes::-))

Michaela Medkova

8. 1. 2013 13:58

Bilkovai:Pletla jsem jen ze tří, trochu jsem je rozplácla, potom zase ze tří a nakonec ze dvou.:-)) Právě kvůli tomu pletení jsem se vánočky bála;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánočka z pekárny vánočka kluci v akci nejlepsí vánočka vánočka v pekárně recept vánočka do pekárny vanocka v pekarne těsto na vánočku z domácí pekárny vanocka s pekarny vánočka testo na vanocku z pekarny nejlepsi vanocka recept domácí pekárna recepty nejlepší vánočka z pekárny vanočka recept kluci v akci vanocka recept do pekarny recept na nejlepší vánočku těsto na vánočku v domácí pekárně recept na vánočku vánočka recept vánočka mazanec z domácí pekárny

Suroviny: mléko, tuk hera, vejce, mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, droždí, kůra citronová, mandle, rozinky, vejce, mandle plátkové

TopRecepty.cz

Vánočka z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8PN