Nutriční hodnoty (Hovězí guláš z trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 706 kJ / 886 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 134,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 127,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,05 g |
| Tuky | 16,77 g |
| – nasycené | 8,48 g |
| – nenasycené | 7,20 g |
| –– mononenasycené | 4,34 g |
| –– polynenasycené | 2,86 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 21,24 g |
| Cholesterol | 288 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 43,78 g |
| – cukry | 25,27 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 -700 g 500 -700 g masa z kližky | Hovězí kližka | 600 g |
| 50 50 g uzené slaniny + kousek sádla (nebo olej) | Špek | |
| 3 3 střední až větší cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sladké červené papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
| trošku trošku pálivé papriky (feferonka) | Paprika pálivá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř a kmín | Kmín | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2-3 2-3 rovné lžíce bramborového (kukuřičného) škrobu | Bramborový škrob | |
| 1 litr 1 litr (i více - podle velikosti pekáčku) vývaru z kostí (nebo vody s Masoxem) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| hrstička majoránky | Majoránka sušená | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky granulovaného česneku | Česnek sušený | 7.5 g |