Nutriční hodnoty (Luštěninová polévka s pórkem a pikantní klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 341 kJ / 798 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,34 g |
| Tuky | 24,94 g |
| – nasycené | 13,51 g |
| – nenasycené | 10,60 g |
| –– mononenasycené | 6,29 g |
| –– polynenasycené | 4,31 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 31,66 g |
| Cholesterol | 109 mg |
| Sodík | 874 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 77,52 g |
| – cukry | 8,93 g |
| ––– laktóza | 0,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g čočky | Čočka hnědá neloupaná | 150 g |
| 1 1 konzerva červených fazolí (425 ml) | Fazole červená ledvina sterilované | |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 100 g 100 g pikantní klobásy | Klobása | 100 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |