Nutriční hodnoty (Hovězí vývar nejen s morkovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 442 kJ / 106 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 7,56 g |
| – nasycené | 1,82 g |
| – nenasycené | 3,50 g |
| –– mononenasycené | 2,80 g |
| –– polynenasycené | 0,70 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 99 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 0,70 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| hovězí žebra s kostí ,morkové kosti, harfy... | Hovězí žebra | |
| hovězí maso na polévku, nejlépe hovězí hrudí | Hovězí krkovice | |
| studená voda | Voda | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| cibule středně velká, neloupaná | Cibule čerstvá | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| pepř celý | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| morková kost = morek ze dvou uvařených kostí | Kost hovězí | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| špetka špetka sušeného česneku | Česnek sušený | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| jemná strouhanka ze staršího pečiva | Strouhanka pšeničná |