Nutriční hodnoty (Bramborový nákyp s nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 765 kJ / 1 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 81,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,98 g |
| Tuky | 43,27 g |
| – nasycené | 23,15 g |
| – nenasycené | 16,02 g |
| –– mononenasycené | 14,18 g |
| –– polynenasycené | 1,84 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 15,20 g |
| Cholesterol | 302 mg |
| Sodík | 4,62 g |
| Sůl | 11,00 g |
| Sacharidy | 88,63 g |
| – cukry | 10,53 g |
| ––– laktóza | 1,43 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g uvařených brambor | Brambor zimní | 500 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| 100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| asi 300 g 300 g uzeného masa (nebo vepřového pečeného) | Vepřová plec uzená | 300 g |