Nutriční hodnoty (Řízky z hřibů v parmezánovém těstíčku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 470 kJ / 590 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,45 g |
| Tuky | 37,77 g |
| – nasycené | 15,46 g |
| – nenasycené | 12,18 g |
| –– mononenasycené | 10,16 g |
| –– polynenasycené | 2,02 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 0,90 g |
| Cholesterol | 545 mg |
| Sodík | 779 mg |
| Sůl | 2,09 g |
| Sacharidy | 27,85 g |
| – cukry | 2,85 g |
| ––– laktóza | 1,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 větších pevných hlaviček hříbků | Hřib čerstvý | |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce strouhaného parmezánu | Parmezán | 45 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva (můžeme vynechat) | Kypřící prášek | 4 g |
| perlivá voda | Voda sycená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej na smažení | Olej řepkový |