Nutriční hodnoty (Koláč s jablky a tvarohem z dvojího těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 038 kJ / 7 657 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,59 g |
| Tuky | 430,98 g |
| – nasycené | 204,80 g |
| – nenasycené | 205,17 g |
| –– mononenasycené | 163,25 g |
| –– polynenasycené | 41,92 g |
| ––– omega 3 | 10,34 g |
| Vláknina | 44,48 g |
| Cholesterol | 1,93 g |
| Sodík | 594 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 814,60 g |
| – cukry | 400,45 g |
| ––– laktóza | 10,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 . vrstva | ||
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 250 g 250 g studeného másla | Máslo kravské | 250 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kysané smetany nebo rumu | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| 2 2 . vrstva | ||
| asi 750 g asi 750 g jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| cukr | Cukr bílý | |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového pudinku | Puding v prášku | 48 g |
| 3 3 . vrstva | ||
| 750 g 750 g tvarohu v alobalu | Tvaroh polotučný | 750 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| citronovou kůru | Citronová kúra čerstvá | |
| 4 4 . vrstva | ||
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 5 lžic 5 lžic vody | Voda | 90 ml |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 37.5 g |