Nutriční hodnoty (Fazolová polévka s uzeným na kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 335 kJ / 1 992 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,62 g |
| Tuky | 123,45 g |
| – nasycené | 39,76 g |
| – nenasycené | 59,48 g |
| –– mononenasycené | 48,16 g |
| –– polynenasycené | 11,32 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 36,18 g |
| Cholesterol | 222 mg |
| Sodík | 302 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 109,30 g |
| – cukry | 17,64 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 160 g 160 g suchých fazolí | Fazole bílé | 160 g |
| 1000 g 1000 g uzených žeber - voňavá | Vepřová žebra | 1000 g |
| 1 KL 1 KL pepře (černý celý) | Pepř černý | 5 g |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 malá cibulky průměr cca 40 mm | Cibulka jarní čerstvá | |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| olej do jíšky | Jíška máslová | |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 2 PL 2 PL octu | Ocet lihový | 30 ml |
| 1 KL 1 KL krystalového cukru | Cukr bílý | 6 g |
| sůl podle slanosti vývaru ze žeber | Vývar masový |