Nutriční hodnoty (Canederli - chlebové knedlíčky se špekem a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 243 kJ / 2 926 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,83 g |
| Tuky | 183,49 g |
| – nasycené | 90,30 g |
| – nenasycené | 85,54 g |
| –– mononenasycené | 71,33 g |
| –– polynenasycené | 14,21 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 27,50 g |
| Cholesterol | 741 mg |
| Sodík | 4,69 g |
| Sůl | 10,62 g |
| Sacharidy | 222,83 g |
| – cukry | 30,78 g |
| ––– laktóza | 10,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g staršího chleba | Chléb pšeničný kváskový | 200 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 1 lžíci 1 lžíci másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 150 g 150 g tyrolského špeku nebo uzené pancetty | Špek | 150 g |
| 80 g 80 g ementálu | Ementál | 80 g |
| 150 g 150 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| k podávání strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| parmazán nebo Grana Padano | Parmezán |