Nutriční hodnoty (Provensálský guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 15 625 kJ / 3 734 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 238,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 230,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,66 g |
| Tuky | 223,99 g |
| – nasycené | 93,84 g |
| – nenasycené | 126,59 g |
| –– mononenasycené | 108,78 g |
| –– polynenasycené | 17,81 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 20,96 g |
| Cholesterol | 610 mg |
| Sodík | 3,88 g |
| Sůl | 9,40 g |
| Sacharidy | 66,69 g |
| – cukry | 25,51 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího zadního masa | Hovězí kýta | 1000 g |
| 4 4 mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 75 cl 75 cl červeného vína | Víno červené suché | 750 ml |
| 5 5 hřebíčků | Hřebíček | |
| snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 kousky 2 kousky pomerančové kůry | Pomerančová kůra čerstvá | |
| 200 g 200 g uzené slaniny | Špek | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| snítka snítka plocholisté petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |