Nutriční hodnoty (Mexický bramborový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 944 kJ / 1 421 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,27 g |
| Tuky | 50,59 g |
| – nasycené | 6,63 g |
| – nenasycené | 37,64 g |
| –– mononenasycené | 25,96 g |
| –– polynenasycené | 11,69 g |
| ––– omega 3 | 3,03 g |
| Vláknina | 53,60 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 613 mg |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 164,11 g |
| – cukry | 26,38 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g ve slupce vařených brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 2 2 vejce vařená natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 nakládané menší okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 1/2 1/2 kapie | Paprika červená čerstvá | 125 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 100 g 100 g vařených červených fazolí (nebo sterilovaných) | Fazole červená ledvina | 100 g |
| 70 g 70 g sterilované kukuřice | Kukuřice sterilovaná | 70 g |
| 30 ml 30 ml oleje (arašídový, olivový) | Olej řepkový | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 20 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce láku z okurek | Nálev z okurek | 30 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |