Nutriční hodnoty (Krkonošské kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 149 kJ / 992 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,59 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,98 g |
| Tuky | 53,31 g |
| – nasycené | 22,95 g |
| – nenasycené | 22,06 g |
| –– mononenasycené | 17,94 g |
| –– polynenasycené | 4,12 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 7,22 g |
| Cholesterol | 983 mg |
| Sodík | 418 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 78,99 g |
| – cukry | 6,73 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100-150 g 100-150 g žitného kvásku | Kvásek žitný | 125 ml |
| 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| drcený kmín (podle chuti) | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| asi 30 g asi 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3-4 3-4 vejce | Vejce slepičí | 245 g |
| brambory (podle potřeby, počtu osob) | Brambor zimní |