Nutriční hodnoty (Medová buchtička s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
| Energie | 24 361 kJ / 5 823 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 82,76 g |
| Tuky | 156,92 g |
| – nasycené | 18,33 g |
| – nenasycené | 125,92 g |
| –– mononenasycené | 87,34 g |
| –– polynenasycené | 38,58 g |
| ––– omega 3 | 10,51 g |
| Vláknina | 47,45 g |
| Cholesterol | 526 mg |
| Sodík | 305 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 974,47 g |
| – cukry | 422,07 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek strouhaných jablek | Jablko čerstvé | 250 g |
| 3 3 hrnky plátků jablek | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |