Hovězí roštěná podle prababičky Anežky

Suroviny 4 porce

8 hovězích plátků
1 velká cibule
tuk
sůl
pepř
hladká mouka
2-3 lžičky plnotučné hořčice
1 mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky omyjeme, osušíme a pokud jsou silnější, na několika místech je nakrojíme. Z obou stran osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.

  2. Na rozpáleném tuku je zprudka restujeme z obou stran, aby se zatáhly.

  3. Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Maso vrátíme zpátky, přilijeme vodu, (aby bylo maso ponořené) a dusíme do změknutí. V případě potřeby vodu dolijeme.

  4. Když je maso měkké, vyndáme ho a do šťávy přidáme na tenká kolečka nebo půlkolečka nakrájenou mrkev. Povaříme do změknutí a následně rozmixujeme na omáčku.

  5. Přidáme hořčici, dochutíme solí a pepřem. Hořčici přidáváme postupně, podle chuti, nemělo by se to s ní přehnat. Pokud je třeba, můžeme omáčku ještě domixovat, (aby byla hladká). Pokud se nám zdá moc hustá, můžeme ji zředit vodou.

  6. Maso vrátíme do omáčky a necháme probublat, aby se chutě propojily.

  7. Podáváme s rýží, jako příloha se výborně hodí sterilované okurky nebo kysané zelí.

Poznámka od kuchařky

Našla jsem tu spoustu receptů na hovězí roštěnou, ale stejný jako tento ne.

Tento recept patří mezi stálé naší rodiny, pochází od mojí prababičky a pro mě je to klasika.

Není potřeba žádné záklechtky nebo zahušťování, cibule, hořčice a mrkev omáčku zahustí.

Určitě stojí za vyzkoušení, není to složité a je to vynikající.

Komentáře k receptu Hovězí roštěná podle prababičky Anežky

  • kuchticka72 kuchticka72

    Vynikající. Mrkvička krásně zahustí a vůbec chuti nevadí. Přidala jsem trošku sojovky. Doporučuji!!!!

    Odpovědět

  • monous monous

    Uvařeno .... A vynikající . Ukládam si recept ????

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Dnes uvařeno ,výborná :yes:

    Odpovědět

  • Mutsynka Mutsynka

    Dnes jsem vařila podle tohoto receptu a je to s tou mrkvičkou opravdu výborné :yes: Jen jsem to musela nakonec přeci jen trochu zahustit :-8

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    casino: Ta mrkev tam je hlavně kvůli chuti :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    No, řekl bych, že autorčina prababička používala původně roštěnec a právě proto v postupu zůstala zmínka o nařezávání masa...
    Maso na roštěnky naklepávám:yes: leč u roštěnek fintu s mrkví :yes: k zahuštění neznám, ale proč myslíte, že se maso pomoučuje, he?;-)

    Odpovědět

  • -Gabriela- -Gabriela-

    Dnes uvařeno, výborný recept, velice doporučuji :yes::yes::yes:www.obrazy-eshop.cz

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: dobrý receptík, roštěná je výborná a ty naše babičky uměly vařit :-K

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

Tématické fráze: vynikající hovězí roštěna výborna roštěná roštěnky podle babičky hovězí roštěná hovězí roštěná recept rostenky od babicky hovězí roštěná plátky recept jak připravit roštěnou výborné roštěnky vynikajíci roštěná hovězí roštěnky výborná hovězí roštěná jak připravit roštěnky výborné hovězí plátky hovězí roštěná recepty roštěnky babičky daši priprava hovězí roštěná hovězí roštěna na hořčici vyborná roštěná recept recepty hovězí roštěnka