Nutriční hodnoty (Slané dýňové muffiny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 11 318 kJ / 2 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 97,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,40 g |
| Tuky | 126,37 g |
| – nasycené | 70,09 g |
| – nenasycené | 47,84 g |
| –– mononenasycené | 39,20 g |
| –– polynenasycené | 8,64 g |
| ––– omega 3 | 1,24 g |
| Vláknina | 18,90 g |
| Cholesterol | 948 mg |
| Sodík | 3,93 g |
| Sůl | 7,07 g |
| Sacharidy | 250,14 g |
| – cukry | 34,24 g |
| ––– laktóza | 15,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 300 g 300 g dýně | Dýně čerstvá | 300 g |
| 250 g 250 g sýru typu gorgonzola (nebo niva) | Gorgonzola | 250 g |
| 150 g 150 g uzeného masa (nebo šunky) | Vepřová plec uzená | 150 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 4 lžičky 4 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 20 g |
| 5 plátků 5 plátků toustového chleba | Toast pšeničný bílý | 100 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžičky 2 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| 1 špetka 1 špetka bylinkové soli | Sůl bylinková | |
| 1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka majoránky | Majoránka sušená | |
| 1 špetka 1 špetka petrželky | Petržel nať čerstvá |