Nutriční hodnoty (Vepřové plátky se zeleninou a olivami v PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 349 kJ / 1 995 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 133,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,58 g |
| Tuky | 83,64 g |
| – nasycené | 43,36 g |
| – nenasycené | 34,46 g |
| –– mononenasycené | 17,22 g |
| –– polynenasycené | 17,24 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 59,84 g |
| Cholesterol | 351 mg |
| Sodík | 9,61 g |
| Sůl | 25,23 g |
| Sacharidy | 111,47 g |
| – cukry | 42,65 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřové plece | Vepřová plec | 500 g |
| 1 1 velká červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 1 1 rajský protlak | Protlak rajčatový | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| černé olivy (množství podle chuti) | Olivy čerstvé zralé | |
| 100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| 250 ml 250 ml bujónu nebo vývaru (i z kostky) | Bujón hovězí | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| koření adžika | Adžika | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |