Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší místa, kam v Singapuru na jídlo (bez ohledu na rozpočet)
Zdroj: Ethan Hu, Unsplash

Singapur je město jako žádné jiné. Je to neuvěřitelně moderní a trendy místo, které si stále uchovává své dávné dědictví. Díky tomu je v Singapuru nepřeberné množství míst, kde se skvěle najíte. Ať už jsou to cenově výhodná centra „hawker“ (komplexy se stánkovým prodejem jídla a sezením), nebo jedny z nejluxusnějších restaurací na světě.

Trápí vás rozpočet? Nemusí, protože v našem seznamu si přijde na své každý!

Nejlepší singapurská centra „hawker“

V Singapuru je spousta fantastických center „hawker“. Přestože se jedná o levná pouliční jídla, rozhodně není radno jejich kvalitu podceňovat. Singapur je totiž jedinou zemí na světě, kde mají pouliční prodejci jídla michelinské hvězdy a jejich jídlo je chráněným nehmotným dědictvím UNESCO. Tady je výběr těch nejlepších center „hawker“, do kterých můžete v Singapuru zavítat! 

Občerstvení v Tekka Centre

Trh Tekka Centre se nachází v rušné čtvrti Little India a nabízí převážně indickou kuchyni s množstvím pokrmů halal. Zdejší jihoasijská gastronomická scéna není jako většina singapurských center „hawker“, která se obvykle zaměřují na čínská nebo malajská jídla. Kromě občerstvení tu je i velké tržiště se vším možným od oblečení až po ovoce a zeleninu. 

Občerstvení v Amoy Street Centre

Amoy Street Centre bylo nedávno rekonstruováno a znovuotevřeno. Patří mezi nejoblíbenější místa, kde si v Singapuru můžete dát levné jídlo, a to cokoli od rybí polévky a rybí kaše až po tradiční singapurskou kávu. Nabízí kuchyni ve stylu „fusion“ a tradiční jídla s moderním nádechem, což je důvod, proč se sem často vydávají mladí Singapurci. 

Občerstvení v Maxwell Centre

Historie Maxwell Centre sahá až do roku 1929 (původně bylo postaveno na pohřebišti) a je jedním z nejoblíbenějších center „hawker“, které si zamilovali místní obyvatelé i turisté. Ochutnejte tu třeba pochoutku zvanou „Fuzhou oyster cake“ (ústřicový koláč Fu-čou), vynikající japonský ramen nebo různé čínské pokrmy. Všechno vám tu naservírují levně a s příjemnou obsluhou! 

Nejlepší restaurace v Singapuru pro střední třídu

Wild Honey

Ve Wild Honey si v Singapuru můžete dát ten nejlepší brunch. Jedná se o snídaňovou restauraci se třemi pobočkami, kde si pochutnáte na vegetariánských i veganských pokrmech. Podávají se tu i obědy a ty jejich neuvěřitelně zdravé saláty a burgery jsou naprosto famózní! 

Kotuwa

V Singapuru najdete i mezinárodní kuchyni, ale vůbec první čistě srílanskou restaurací ve městě je Kotuwa (což v sinhálštině znamená „pevnost“). Dejte si tu k večeři třeba vynikající kokosové kari a samozřejmě proslulý sambol a nechte se chuťovými pohárky unášet do víru srílanského Colomba a Elly. A nezapomeňte si dát slané srílanské palačinky hoppers

Nejlepší luxusní restaurace v Singapuru

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands je jednou z nejznámějších singapurských dominant, která hrdě ční na pozadí městského panoramatu. Skládá se ze tří věží a propojené střechy, na které je nekonečný bazén. Jedná se o jeden z nejdražších hotelů v Singapuru, nicméně ve zdejších neuvěřitelných restauracích se mohou stravovat i hosté, kteří tu nejsou ubytovaní.

Naším favoritem je střešní restaurace CE LA VI, která nabízí kuchyni ve stylu „Asian fusion“ (kombinování různých asijských kuchyní), podávají tu signature koktejly a neuvěřitelné gastronomické pecky – určitě ochutnejte Tuwinga Black Angus Ribeye Steak a jako sladkou tečku si dejte lahodnou dezertní bombu „mango passion“. 

Z dalších podniků můžeme jmenovat třeba Bread Street Kitchen Gordona Ramsayho (kde si můžete dát britskou rybu s hranolky), Canton Paradise nabízející vynikající kantonskou kuchyni a DB Bistro and Oyster Bar Daniela Bouluda. 

Marina Bay Sands je zkrátka obrovský komplex a po naplnění bříšek můžete „vymést“ třeba pár barů nebo vyrazit na nákupy. Dokonce je tu i kasino – ideální příležitost vyzkoušet si po večeři automatové strategie

Zen

Jedním z nejdražších míst v Singapuru je Zen, kde některé chody vyjdou i na 450 dolarů. Chodí sem místní i zahraniční celebrity a pokud si to můžete dovolit, stojí to určitě za to. Restaurace je totiž hodnocena jako 23. nejlepší v celé Asii. 

Zen je asijská pobočka stejnojmenné stockholmské restaurace. Jídlo je inspirováno skandinávskými kořeny a podávají se zde pokrmy inspirované severskou kuchyní, například korýši vaření v pivu. A sklenkou japonského saké na zapití zcela jistě nepohrdnete. 

Něco extra: Singapore Sling v hotelu Raffles

Pokud dostanete po večeři chuť na drink, lepší místo než Long Bar v hotelu Raffles nenajdete. Tenhle hotel je totiž mekkou drinku Singapore Sling a je tu oblíbený koktejlový bar, kde se všude po zemi válí arašídy. 

Jedná se o tradici, která se datuje do doby, kdy byl Singapore Sling vymyšlen. Působí to sice trochu divně, ale právě to dodává baru unikátní šmrnc! Podle Raffles je to „dost možná jediné místo v Singapuru, kde je házení smetí po zemi vyloženě vítáno!“ 

A co že to vlastně Singapore Sling obsahuje? Základem drinku je gin, limetková šťáva, ananasový džus, curacao a bénédictine, a růžové zbarvení mu dodává grenadina a višňový likér. V roce 1915 drink poprvé namíchal barman Ngiam Tong Boon. Tehdy nebylo z kulturních důvodů vhodné, aby ženy na veřejnosti příliš pily, ale díky růžové barvě drinku se Singapore Sling stal společensky přijatelným a jeho popularita raketově vzrostla. Koktejl tedy postupně pilo čím dál více žen a na chuť mu začali přicházet i muži. Dnes je považován za národní nápoj Singapuru. 

Singapur má živoucí městskou atmosféru, která si získá každého cestovatele bez ohledu na osobní vkus a rozpočet. Zdejší gastronomická scéna je úplně jiná než v ostatních asijských městech a můžete tu ochutnat jídla ze všech koutů světa. Ať už se tedy chcete stravovat levně, nebo si dopřát, rozhodně některou z těchto restaurací navštivte. Nebudete litovat! 

Mohlo by vás zajímat

Marie